top of page

Hvorfor alger i fòret?

Havalger inneholder alle kjente formler av mineraler og næringsstoffer, et tjuetalls ulike aminosyrer, rikelig mengde omega 3 fettsyrer samt alle vitaminer i sin naturlige balanse. Alger brukes ofte som tilskudd ved ulike symptomer hos hund som f.eks dårlig pigmentering, pelsproblemer, kløe og eksem. Mange forteller om et bedre immunforsvar som resultat av bruk. 

Oppsummert bidrar algene til:

- Forbedrer immunforsvaret

- Styrker benstamme, sener, ledd, tenner og klør

- Økt pigmentering

- Blankere pels, mindre røyting

Alger er kjent som et helsefrembringende middel, det er mange faktorer som gjør den til en av naturens mest nyttige vekster.

Ca 60% av alger består av protein med alle essensielle aminosyrer som vi trenger. I tillegg har alger et høyt innhold av klorofyll - det som farger veksten grønn. Klorofyll er nødvendig for fotosyntesen og kan sammenlignes med blodet. Det er et næringsstoff med antioxidant effekt og er gunstig for tarmfloraen. 

Alger er rike på vitaminer og mineraler, blandt annet vitamin B12 og jern som bidrar til mindre trøtthet og utmatting. Begge deler er av stor betydning for bloddannelse. Alger inneholder også magnesium som påvirker nerve- og muskelfunksjonen, hvor det bidrar til

muskulaturens evne til å slappe av. Det er også rikelig med kobber, vitamin C og vitamin E som alle fungerer som antioksidanter og beskytter våre celler mot nedbrytning av frie radikaler. 

Sunne fettsyrer finnes i alger, hovedsakelig omega 3. Omega 3 har en positiv effekt på hjerte og blodårer og bidrar til å holde blodtrykket på et sunt nivå. Den rette balansen mellom omega 3 og omega 6 øker fleksibiliteten til cellemembranen.  

Algene er med på å gjøre dette fòret til det kvalitetsproduktet det er. 

bottom of page